JURE TORI in BOGDANA HERMAN
Čas je (2011)Skladbe:
1. - Tessera che tessera
2. - Die goldene Pave
3. - Sul mare luccica
4. - Oči čornye
5. - Tomaž in smrt
6. - Summer in Siam
7. - Oj božime
8. - Erev šel šošanim
9. - Nekega jutra
10. - Peter Pavel
11. - U Stambolu na Bosporu
12. - Marko skače
13. - Time

JURE TORI in BOGDANA HERMAN:
CD nosi izjemno različne pesmi; različne po vsebini (pripovedne, ljubezenske, šaljive, vojaške …), po čustvih, ki jih prevevajo (vedre, strastne, otožne, hrepenenjske) po ustvarjalcih (avtorske – Tom Waits, The Poques, Chawa Alberstein – in ljudske), po državah, v katerih so bile ustvarjene (Slovenija, Italija, Nemčija, Rusija, Bosna, Izrael, ZDA), pa tudi po interpretaciji. In vendar imajo veliko skupnega. Ta muzika obuja določene arhetipe. Ljudi vsega sveta povezujejo praspomini in čustva, ki so nam vsem enaka, le izražamo jih v različnih kulturah različno. A te razlike so včasih zanemarljive.

Jure Tori, ime, ki ga tako v domovini kot na tujem poznajo mnogi, ki spremljajo glasbeno dogajanje v zadnjih dvajsetih letih. Samosvoj, karizmatičen glasbenik, katerega doktrina kakovosti ostaja njegov zaščitni znak, pa tudi zaščitni znak ustvarjalcev, s katerimi sodeluje - najsi bodo to ponarodeli Orleki ali pa druge manjše zasedbe.
Bogdana Herman razpira s svojim glasom skoraj neprehodne notranje svetove. Navidezno enostavne pesmi postanejo z njenim petjem tridimenzionalne, zapletene pesmi poenostavlja na raven intuitivnega, torej najglobljega in najmočnejšega dojemanja.

Zasedba:
Jure Tori - harmonika
Bogdana Herman - glas

Več o Jure Tori - JURE TORI in BOGDANA HERMAN (klikni na sliko):

Za naročilo izpolnite spodnji obrazec, ceno pa si določite sami. Celoten znesek prejmejo izključno in samo avtorji! (Prišteli bomo minimalni možni znesek za poštnino.) Pošiljka pride do vas po pošti na naveden naslov v obrazcu. Podpirajmo avtorje na njihovi ustvarjalni poti! Povej naprej :